Kruidenboter van wilde marjolein

Recept bedacht door:

Julian Steenbergen – student groenmanagement HOGENT

De eenvoudige charme van een kruidenboter – op ravioli.

Een heerlijk aromatisch gerecht dat de natuurlijke smaken van wilde kruiden naar voren brengt.

Zo simpel!

Ingrediënten

Roomboter op kamertemperatuur

Bladeren en bloemetjes van wilde marjolein

Jong blad van paardenbloem

Bloemetjes van pinksterbloem

Bloemetjes van hondsdraf

Grof zeezout

Peper

STAP 1: Fijnsnijden van bloemen en bladeren

Snij alle kruiden en bloemen heel fijn.

Bewaar een aantal bloemetjes van hondsdraf.

STAP 2: kruidenboter maken

Meng de kruiden door de boter.

Voeg wat peper en zout toe.

Garneer met wat eetbare bloemetjes.

STAP 3: serveren!

Serveer de kruidenboter bij de ravioli en strooi er versgemalen Parmezaan of Pecorino over.

Smakelijk!

Vorige Volgende