Recept bedacht door
Julian Steenbergen – student groenmanagement HOGENT
De zoete en aardse smaak van geroosterde pastinaak wordt versterkt door een aromatische wilde kruidenpesto en het zoute van feta.
Dit gerechtje kan als voorgerecht of als hoofdgerecht.
Ingrediënten
- Pastinaken, geschild en in de lengte gehalveerd.
- Olijfolie, zout en peper voor het roosteren.
- Jonge bladeren en bloemknoppen van gewone margriet (Leucanthemum vulgare)
- Wilde marjolein (Origanum vulgare), fijngehakt.
- Olijven, ontpit.
- Feta kaas, verkruimeld.
- Knoflook, fijngehakt.
- Geroosterde pijnboompitten of walnoten.
- Extra vierge olijfolie.
Waarschuwingsnota
Wildplukken doe je op eigen risico, en mag niet overal.
Bij het oogsten van wilde planten is het van belang om uiterst voorzichtig te zijn, aangezien deze planten gemakkelijk kunnen worden verward met enkele andere soorten, waarvan sommige zeer giftig en potentieel dodelijk zijn.
HOGENT is niet aansprakelijk voor het plukken van verkeerde plantensoorten.
We raden aan om deze planten in jouw eigen tuin op te kweken.
Wilde marjolein kan je in de kruidentuin telen – gewone margriet groeit in een bloemenweide of vaste plantenborder.